به گزارش خبرگزاری مهر، علی اسدی درخصوص وضعیت سلامت روان در کشور، افزود: در حال حاضر ۲۳ درصد از جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال کشور از یک اختلال روانپزشکی رنج می برند، یعنی از هر چهار نفر در این گروه سنی یک نفر دچار یکی از اختلالات روانپزشکی است، اما این به معنای آن نیست که نسبت به کشورهای دیگر در وضعیت نامناسبی قرار داریم، بلکه درحال حاضر همین آمار در آمریکا ۲۶ درصد است و در برخی کشورها بیشتر است.
وی با بیان اینکه ممکن است افراد به دلیل عدم آگاهی از نوع بیماری یا اختلالی که دارند، برای پیگیری اختلال خود به پزشک مراجعه نکنند، خاطرنشان کرد: در بسیاری مواقع نیز مردم به دلیل انگ بیماری روانی مشکلات خود را پنهان کرده و به روانپزشک مراجعه نمی کنند.
معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت بر افزایش سطح سواد سلامت روان مردم جامعه تاکید کرد و گفت: رسانه های جمعی، مراکز علمی و دانشگاه ها باید روی این موضوع کار کنند، زیرا تا زمانی که سطح سواد سلامت روان مردم به حد مطلوب نرسد، با مشکلاتی از قبیل عدم مراجعه مردم به روانپزشک و روانشناس و همچنین ترس از انگ روانی مواجه هستیم.
اسدی با اشاره به اینکه یکی از برنامه های دفتر سلامت روان وزارت بهداشت افزایش سطح سواد سلامت روان مردم است، اظهارداشت: با وجود کارشناسان سلامت روان که بعداز طرح تحول سلامت در نظام سلامت در حال فعالیت هستند، این مهم در حال بهبود است، چراکه یکی از وظایف این کارشناسان آموزش جمعیت عمومی است، اما نباید انتظار داشت که این اتفاق به سرعت به وقوع بپیوندد، چراکه نقش رسانه های عمومی و صدا و سیما از اهمیت بسزایی برخوردار است، اینکه مردم آموزش های سلامت روان را دریافت کنند و در رسانه ها خلاف آن به مردم منتقل شود، تناقض ایجاد می کند. لذا فیلم ها و برنامه هایی که از دریچه صدا و سیما نمایش داده می شود، نیازمند توجه جدی است.
نظر شما